https://mariaskolarikou.com/wp-content/uploads/2021/09/Laser-Apotrixwsi-Laser-Alexandrite.jpg

LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

by admin

Laser Αποτρίχωση Alexandrite

 

 

Η αποτρίχωση laser αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Αν δε θέλετε να ταλαιπωρείται πια το δέρμα σας από τη χρήση ξυραφιού, αν οι ταινίες και οι αποτριχωτικές κρέμες σας προκαλούν ερεθισμούς και ενοχλήσεις ή αν απλά κουραστήκατε από τις πρόσκαιρες λύσεις, τότε έφτασε η ώρα να ανακαλύψετε τα πάντα για τη μόνη οριστική μέθοδο αποτρίχωσης.

Η Δρ. Μαρία Σκολαρίκου απαντάει σε όλες τις απορίες που μπορεί να έχετε γύρω από τη laser αποτρίχωση και μοιράζεται μαζί σας τα μυστικά για να αποκτήσετε λεία και απαλή επιδερμίδα για πάντα!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Η αποτρίχωση laser (Light Amplification by stimulated Emission of Radiation), όταν τηρούνται όλα τα απαραίτητα ιατρικά πρωτόκολλα, συνιστά την πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδο για την εξάλειψη της τριχοφυΐας. Πρόκειται για τη μόνη μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης, κατάλληλη για γυναίκες και άνδρες, που αφαιρεί με ασφάλεια την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, χωρίς να καταστρέφει τους πόρους και τη δομή της επιδερμίδας.

Η laser αποτρίχωση βασίζεται στην επιλεκτική φωτοθερμόλυση, δηλαδή στην ειδική απορρόφηση φωτός ορισμένου μήκους κύματος από την τρίχα, ώστε να καταστραφεί χωρίς να επηρεαστεί το περιβάλλον δέρμα. Το φως απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας, η οποία αποσυντίθεται λόγω της θερμότητας, με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η επανεμφάνισή της. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η επιδερμίδα προστατεύεται μέσω μηχανισμού δυναμικής ψύξης, όπου ψυκτικό υγρό (cryogen) ψεκάζει την επιδερμίδα, ψύχοντας τα ανώτερα στρώματά της.

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, ακόμα και μετά από μερικές μόνο συνεδρίες, ενώ το δέρμα παύει να ταλαιπωρείται από τη χρήση ξυραφιού, ταινιών και αποτριχωτικών κρεμών.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ;

Η αποτρίχωση με laser είναι κατάλληλη για κάθε φύλο και ηλικία, ωστόσο ενδείκνυται μετά την εφηβεία, καθώς προϋποθέτει τη διαμόρφωση του ορμονικού προφίλ και της τελικής εικόνας της τριχοφυΐας. Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο εμφανίζεται ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, σε πρόσωπο και σώμα. Συγκεκριμένα:

 • Πρόσωπο: άνω χείλος, ζυγωματικά, φαβορίτες, πιγούνι, μύτη, αυτιά
 • Σώμα: μασχάλες, θηλές, στήθος, πλάτη, γραμμή κοιλιάς, κοιλιά, μέση, μπικίνι, μηροί, κνήμες.

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, η laser αποτρίχωση μπικίνι αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή για τις γυναίκες, ενώ το στήθος και η πλάτη είναι τα σημεία που ενδιαφέρουν περισσότερο τον ανδρικό πληθυσμό.

Η laser αποτρίχωση δεν είναι κατάλληλη μόνο για τις περιοχές με ανεπιθύμητη φυσιολογική τριχοφυΐα, αλλά και σε περιπτώσεις δασυτριχισμού λόγω κληρονομικότητας, φυλετικής καταγωγής και ορμονικών διαταραχών, συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, όγκων, καθώς και λόγω εμμηνόπαυσης.

ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;

Συνήθως, οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι 7-8 κατά μέσο όρο, κάθε 40 ημέρες περίπου. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης με laser και -κατ’ επέκταση- ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το φύλο, η ποιότητα της τρίχας, το χρώμα της επιδερμίδας (φωτότυπος), η ανατομική περιοχή, καθώς και η ύπαρξη ή μη ορμονικών διαταραχών. Σε κάθε περίπτωση, η εξατομίκευση της θεραπείας είναι αυτή που θα εξασφαλίσει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, όπως η γραμμή της κοιλίας, συχνά απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις που δεν τηρούνται τα μεσοδιαστήματα των 40-45 ημερών μεταξύ κάθε συνεδρίας, καθώς οι τρίχες που αναγνωρίζονται περισσότερο από το laser, και άρα καταπολεμώνται πιο αποτελεσματικά, είναι αυτές που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ;

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας εξαρτάται από την περιοχή στην οποία θα γίνει αποτρίχωση και από την έκταση του προβλήματος. Για παράδειγμα, η laser αποτρίχωση full body διαρκεί συνήθως παραπάνω από μία ώρα, ενώ η αποτρίχωση στο άνω χείλος μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από 5 λεπτά.

Η LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

Η αποτρίχωση με laser είναι μία σχετικά ανώδυνη θεραπεία, που επικεντρώνεται στον θύλακα της τρίχας, χωρίς να επηρεάζει το περιβάλλον δέρμα.  Ωστόσο, ο βαθμός της αίσθησης είναι διαφορετικός από ασθενή σε ασθενή και εξαρτάται από την ένταση (ισχύ) που θα επιλέξουμε στο μηχάνημα αποτρίχωσης, το χρώμα της επιδερμίδας, καθώς και το πόσο ευαίσθητη είναι η περιοχή που εφαρμόζεται.

Όσο περνούν οι συνεδρίες ο πόνος μειώνεται, καθώς μειώνεται, αντίστοιχα, και η πυκνότητα της τριχοφυΐας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, μία συσκευή ειδικά ενσωματωμένη σε κάθε μηχάνημα «παγώνει» την περιοχή, εξασφαλίζοντας μειωμένη αίσθηση του πόνου. Δρα, ουσιαστικά, σαν αναισθητικό, ενώ παρέχει ταυτόχρονα και τη δυνατότητα χρήσης υψηλότερων βαθμών ενέργειας, αυξάνοντας  την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ;

Πριν την έναρξη της laser αποτρίχωσης είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσετε τον γιατρό σας για τυχόν δερματικές βλάβες, ελιές, τατουάζ, ανοιχτά τραύματα, ενεργές λοιμώξεις και φλεγμονές, αυτοάνοσα νοσήματα, πιθανή κύηση ή χρήση φαρμάκων. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγονται:

 • η παρατεταμένη ηλιακή έκθεση 2-3 εβδομάδες πριν από κάθε συνεδρία
 • οποιαδήποτε μέθοδος τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ, προϊόντα αυτομαυρίσματος, κ.α.), για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες πριν τη θεραπεία
 • οποιαδήποτε άλλη μέθοδος αποτρίχωσης, όπως κερί, ηλεκτρικές συσκευές αποτρίχωσης, αποτριχωτικές κρέμες, καθώς και η χρήση ξανθυντικών τεχνικών, 2-4 εβδομάδες πριν από την πρώτη συνεδρία και καθ’ όλη τη διάρκεια των συνεδριών
 • ερεθιστικές κρέμες ή άλλες επεμβατικές για την επιδερμίδα μέθοδοι, όπως χημικά πίλινγκ, 1-2 εβδομάδες πριν την αποτρίχωση με laser.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ;

Μετά από κάθε συνεδρία, είναι πιθανό να παρατηρήσετε μία ερυθρότητα ή ένα ελαφρύ οίδημα στην περιοχή που εφαρμόστηκε αποτρίχωση με laser. Πρόκειται για έναν φυσιολογικό ερεθισμό του δέρματος, ο οποίος θα υποχωρήσει σταδιακά μετά από λίγες ώρες. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται η χρήση απλών ενυδατικών κρεμών και κρύων επιθεμάτων. Επιπλέον, μετά από κάθε συνεδρία συνίσταται:

 • η χρήση αντηλιακού υψηλού δείκτη προστασίας, για τις επόμενες ημέρες
 • η αποφυγή άμεσης έκθεσης στον ήλιο
 • η αποφυγή οποιασδήποτε άλλης τεχνητής μορφής μαυρίσματος για τουλάχιστον 7 ημέρες μετά το πέρας της θεραπείας
 • η μη έκθεση σε θερμά ερεθίσματα, όπως το καυτό μπάνιο
 • η αποφυγή οποιασδήποτε μηχανικής τριβής, όπως έντονη άσκηση, στενά ρούχα ή εσώρουχα, για τις επόμενες 24 ώρες.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ;

H αποτρίχωση laser είναι η απόδειξη ότι η τεχνολογία εξελίσσεται και μας προσφέρει απλόχερα την οριστική απαλλαγή από το πρόβλημα της τριχοφυΐας, εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια.

Σε αντίθεση με τις «παραδοσιακές» μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το ξύρισμα και η αποτρίχωση με κερί ή τσιμπιδάκι, που προσφέρουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα, η αποτρίχωση με laser έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, είναι επιστημονικά αποδεκτή, δεν προκαλεί θυλακίτιδες, ερυθρότητα ή ευρυαγγείες, είναι αξιόπιστη και ασφαλής ακόμη και στα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου και του σώματος, δεν προκαλεί δερματίτιδες και ερεθισμούς του δέρματος, ενώ έχει και τις λιγότερες παρενέργειες, συγκριτικά με τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Είναι κατάλληλη για όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμη και το καλοκαίρι. Ακόμα, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για όλες τις περιοχές του σώματος, ακόμα και για τις πιο δυσπρόσιτες, όπως τα αυτιά. Επιπλέον, είναι πολύ ακριβής στην στόχευση των τριχών, αφήνοντας το δέρμα της περιοχής άθικτο. Τέλος, ενδείκνυται για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος, για κάθε τύπο και χρώμα τριχοφυΐας, με ορατά αποτελέσματα από την 1η κιόλας συνεδρία!

LASER LIGHT A EVO: ΠΕΙΤΕ «ΑΝΤΙΟ» ΣΤΗΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΡΙΧΟΦΥΙΑ

Το Laser LIGHT A EVO που χρησιμοποιείται στην κλινική της Δρ. Μαρίας Σκολαρίκου αντιπροσωπεύει την τελευταίας γενιάς laser Aλεξανδρίτη, που αναπτύχθηκε από την Quanta Systems, ειδικά για όσους αναζητούν αξιόπιστα αποτελέσματα και εξαιρετικά γρήγορες συνεδρίες.

Χάρη στο μήκος κύματος της ακτίνας του laser (755nm), συνιστά ένα από τα πιο ισχυρά laser Αλεξανδρίτη και -αποδεδειγμένα- προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στην αποτρίχωση, ακόμη και στις πιο σκούρες επιδερμίδες. Επιπλέον, η υψηλή ροή ενέργειας, σε συνδυασμό με το μεγάλο μέγεθος του spot (6-16 mm), καθώς και τον υψηλό ρυθμό επανάληψης (ως 10Hz), κάνουν εφικτή την αποτρίχωση σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, όλες τις εποχές του χρόνου!

Επικοινωνήστε σήμερα με την κλινική της Δρ. Σκολαρίκου και πείτε το οριστικό «αντίο» στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα!

adminLASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ